Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Nesillerin Yeniden İnşası için Diyarbakır’da "Tarih Yazan Çocuklar" projesi yürütülüyor.

Projenin Diyarbakır İl Müftülüğü ile yürütülen program kapsamında Yaz Kur’an Kurslarına devam eden çocuklar milli ve manevi değerler ile buluşturuluyor.

Kayapınar, Bağlar, Yenişehir, Sur, Bismil, Ergani, Çınar, Silvan ve Hani ilçelerindeki 253 Cami ve Kur'an kursunda çocuklara, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi ile Şair, Edebiyatçı ve fikir adamı Sezai Karakoç tanıtıldı.

diyarbakır-tarih-yazan-çocuklar-33

Hz. Ali Camii'ndeki programa Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Kayapınar İlçe Müftüsü İhsan Mesut Akbaş da katıldı.

Proje kpsamındaki etkinlikler hakkında bilgilendirmede bulunan Proje Koordinatörü Barışcan Sapancı, "Dijital platformlar televizyon ve sinemalarda genellikle gerçek olmayan sanal kahramanlar gösterilmekte ve çocuklarımıza empoze edilmektedir. Oysa uzun ve köklü tarihimize bakıldığında her alanda tarihe adını altın harflerle yazdırmış, bize ait ve gerçek kahramanlar yer almaktadır. Devlet büyüklerimiz, padışahlarımız, sanat, spor, müzik  ve  daha bir çok alanda çok önemli değerlerimiz bulunmakta. Biz bu projede sadece 100 ünlü kişimizi ele aldık. Bu yaz boyunca camilerimizde Kur’an kurslarına gidecek çocuklarımıza bu anlamda bilgilendirmeler yapıp, ilk etapta Diyarbakırlı yazar ve şair Sezai Karakoç ve Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi’nin hayatını canlandırıp, yaşamlarını örnek almalarını sağlayacağız. Geçen eğitim öğretim yılı 2. Dönem okul bahçelerinde başlayan etkinlikler zincirimiz, işte bu şekilde yaz boyunca camilerde çocuklara değerlerimizin öneminin anlatılmasıyla devam edecektir. İlerleyen günlerde ise Diyarbakır Kayapınar ilçesinde depremzede ailelerin kaldığı Konteyner Kente yapacağımız özel bir şenlik yapılacaktır. Tabii ki yeni eğitim öğretim yılında yine okul bahçelerinde şenliklerimiz kaldığımız yerden devam edecektir." ifadelerini kaydetti.

diyarbakır-tarih-yazan-çocuklar-22

Editör: Ömer Ceylan