Türkiye Diyanet Vakfı’nın, dünyanın farklı bölgelerinde temiz içme suyuna muhtaç olan, sağlıklı su kaynaklarına ulaşmakta zorluk çeken insanlara destek olmak amacıyla başlatmış olduğu "Bir Damla Hayat" projesine bir destek de Kütahya'dan geldi.

Hisarcık’ta ikamet eden Murat Zeytin ve ailesini Hisarcık Müftüsü Sabahattin Akyol ile birlikte ziyaret eden Tavşanlı Müftüsü Mevlüt Hakan Asan; Tanzanya’da açılan su kuyusuna desteklerinden dolayı aileye teşekkür ederek Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gönderilen hayırsever Murat Zeytin’in adının yazılı olduğu su kuyusu maketini hediye etti.

Müftü Asan, "Peygamberimiz (sas) 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır' buyurmuştur. Hayırsever ailemizin desteği ile Tanzanya’da 3 bin 500 kişinin su ihtiyacını karşılayacak 180 metre derinliğinde, 10 tonluk Su Deposu bulunan, 5 yıl Partner ve 5 yıl TDV tarafından tüm bakım ve onarımı karşılanarak toplam 10 yıl boyunca bölge halkının su ihtiyaçlarını karşılayabileceği su kuyusu ve vakıf çeşmesi oradaki insanların kullanımına sunulmuştur. Allah (cc) Murat Zeytin ve ailesinin hayrını kabul etsin. Kendisine ve aile halkına sağlıklı ve mutlu günler dilerim. Allah razı olsun." diyerek sözlerini tamamladı.

Hayırsever Murat Zeytin de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dünyanın çeşitli bölgelerindeki suya hasret insanların suya kavuşmasına vesile olan “Bir Damla Hayat” projesi için Türkiye Diyanet Vakfına teşekkür etti.

Editör: Ömer Ceylan