"3 Aralık Dünya Engelliler Günü" etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa, İstanbul Milletvekili Avukat Serkan Bayram konuşmacı olarak katıldı.

Program, Taksim Camii Müezzini Hasan Akıntaş'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İstanbul İl Müftü Yardımcısı Dr. Selahattin Yılmaz ve İl Engelli Koordinatörü Sema Çakır'ın selamlama konuşmalarıyla devam etti.

taksim-cami-engelli-bireyleri-ağırladı-33

Konuşmaların ardından, yaşam mücadelesini konu alan "Buğday Tanesi" filminin özet gösterimi yapıldı. Film gösterimi sonrasında Milletvekili Bayram, filmin gelirleriyle engelsiz bir yaşam merkezi yapımı projelerinin olduğunu ve kendi yaşamından örnekler vererek duygusal bir konuşma yaptı.

Bayram, "Film, 6 Şubat depreminden sonra film deprem bölgesinde gösterildi. Ampute kalabilecek kardeşlerimiz, ülkemizdeki 10 milyon engellimiz ve aileleri için bu film bir umuttur. Engelli olmayanlarımız için bir empatidir, şükürdür ve yaklaşım tarzıdır." ifadelerini kullandı.

taksim-cami-engelli-bireyleri-ağırladı-22

Programda ayrıca Hadis Yarışması İstanbul ikincisi görme engelli Müberra Nur Kaya'nın ezberlediği Hadis-i Şerifleri okuması ve engelli çocukların kendileri için hazırlanan yaş pastalarını kesmeleri de yer aldı.

Program, Bayram'a hediye takdimiyle sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan