Sungurlu Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü işbirliğinde ve Sungurlu Belediye Başkanlığının destekleriyle düzenlenen gezi programında; Sungurlu Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Tuğba Dönmez, KYK manevi danışmanları Muhammed Fatih Yılmaz ve Güllü Öztemel ile KYK eğitim uzmanı Sade Esen öğrencilere rehberlik etti.

Gezi programı; sabah namazının Hacı Bayramı Veli Camii'nde eda edilmesi ve türbe ziyareti ile başlandı.

Burada Hacı Bayramı Veli'nin hayatı, caminin yapılış süreci ve Ankara'nın tarihi hakkında Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Murat Paydar öğrencileri bilgilendirdi.

Sungurlu Gezi 11

Vatan Gazileri ve Şehit Yakınları Derneğinde kahvaltı ikramı verilen öğrencilere, 15 temmuz darbe girişimini ve 15 temmuz gazilerinin hatıraları içeren izlettirildi.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı manevi danışmanlarından Emine Aydınbelge'nin rehberliğinde öğrencilere, Cenâbî Ahmet Paşa Camii, Aslanhane Camii, Taceddin Sultan Camii ve Ankara Saat Kulesi gezdirildi.

Sungurlu Gezi 22

Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınan namaz sonrası Diyanet İşleri Başkanlığında verilen öğle yemeği ikramının ardından Başkanlık binası, kitabevi ve kütüphanesi gezilerek başkanlık personeli tarafından öğrenciler bilgilendirildi.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Şaban Kondi ile Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit üniversiteli gençlerle sohbet ederek tüm misafirlere hediye takdiminde bulundu.

Sungurlu Gezi 44

Son olarak Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesine geçen öğrenciler, rehber eşliğinde kütüphaneyi gezerek ilden ayrıldı.

Editör: Ömer Ceylan