Suluova İlçe Müftülüğünce "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle Şehzadeler Erkek Kur’an Kursu ve İlim Yayma Süleyman Karagöz İrfan Kız Kur’an Kursu’ öğrenim gören öğrencilerine yönelik "40 Hadis Ezberleme Yarışması" düzenlendi.

İslam'ın temel kaynaklarından olan hadis ve sünnetin önemini kavratmak, hadis metinlerini okuyup anlayarak ahlaki değerler kazandırmak, sosyal bilgi beceri ve yeteneklerini geliştirerek özgüvenlerini arttırmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmada; Şehzadeler Erkek Kur’an Kursu öğrencilerinden Berat Taha Cins birinci, Miraç Taha Çekiç ikinci ve Ahmet Akif Türkmen üçüncü oldu.

İlim Yayma Süleyman Karagöz İrfan Kız Kur’an Kursu öğrencilerinden ise Rabia Yağmur Aslan birinci, Hayrunnisa Hocaoğlu ikinci ve Zarifenur Gedik üçüncü oldu.

amasya-yarışma-22

Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödüllerini veren İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya, "Öğrencilerimizin yarışmaya katılmış olması, bizi gerçekten çok sevindirdi. Esasında her bir öğrencimiz yarışmaya katılma cesaretini göstererek bizim gönlümüzde birinci oldu. Bu vesileyle talebelerimizin yetişmesinde ve bu yarışmaya hazırlanmasında emeği geçen hocalarımızı, ayrıca velilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Mevla bizlere de yavrularımıza da Sevgili Peygamberimizi kendisine örnek alarak bir hayat sürmeyi hepimize kolaylaştırsın." dedi.

Editör: Ömer Ceylan