Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Bakü Türk Lisesi'ndeki programda konuşan Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri İhsan Açık, Hz. Peygamber'in hayatındaki doğruluk ve doğru yönlendirmenin önemine dikkat çekti.

Mevlid-i Nebi Haftası'nda böyle anlamlı bir etkinliğin düzenlenmesinin gerekliliğini vurgulayan Açık, öğrencilere ömür boyu Hz. Peygamber (sav) örnek alarak yaşamalarını tavsiye etti.

bakü-22

Daha sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri eski Başkanı Tayyar Altıkulaç, Hz. Peygamber'in az konuşup çok iş yapan, örnek bir kişi olduğunu belirtti.

Altıkulaç, Yurtdışında iyi üniversitelerde eğitim almanın başarı olarak kabul edildiğini ancak asıl başarının bu üniversiteleri bitirip kendi ülkelerine faydalı olmak olduğunu vurguladı.

bakü-33

Daha sonra programda konuşma yapan Türkiye Diyanet Vakfı Bakü Türk Lisesi Müdürü Kadir Bektaşoğlu da programda emeği geçenlere teşekkür ederek tüm öğrencilere, kim olduklarını, nerede olduklarını, hangi coğrafyaya ait olduklarını, eğitimlerini tamamladıktan sonra kendi vatanlarına dönmelerini ve kahramanlık hikayelerini yazmalarını tavsiye etti.

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler ve ilahiler seslendirildi.

bakü-55

Program sonunda öğrencilere "En Güzel Örnek Hz. Peygamber" adlı kitap hediye edildi.

Editör: Ömer Ceylan