Somna İlçe Müftülüğü koordinesinde hayırseverlerin destekleriyle inşası tamamlanan Hz. Ali Camii, Hz. Fatıma 4-6 Yaş Kur'an Kursu, Hz. Aişe 4-6 Yaş Kur'an Kursu ve Hacı Nazım Özdemir Diyanet Gençlik Merkezi için açılış töreni düzenlendi.

Açılışa, Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, İl Müftü Yardımcısı Cahit Küçükyıldız, Belediye Başkanı Ali Tulup, İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Kılınçal, din görevlileri, hayırseverler ve vatandaşlar katıldı.

Soma’da-cami-ve-Kur’an-kursu-açıldı03

Törende konuşan Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, “Çocuklarımızın maddi ve manevi açıdan ailelerine, ülkemize ve milletimize hayırlı birer evlat olarak yetiştirilmelerine katkısı olan önemli yerlerin açılışını gerçekleştiriyoruz. Gelecekte önemli görevlere atanacak çocuklarımızın bu günden milli ve manevi değerlerine bağlı ve inançlı birer birey olarak yetişmeleri bu sıralardan geçmektedir. Bu öğrenim yuvaları ülkemiz için çok büyük bir kazanım. 4-6 yaş Kur'an Kurslarında çocuklara temel dini bilgilerin yanı sıra vatan, millet, ezan ve bayrak sevgisi öğretiliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Soma’da-cami-ve-Kur’an-kursu-açıldı02

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Ali Tulup, "Hayırsever vatandaşımızın gösterdiği davranıştan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Başta bu caminin yapımını üstlenen hayırsever vatandaşlar olmak üzere katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun.” diye konuştu.

Hz. Ali Camii, Hz. Fatıma 4-6 Yaş Kur'an Kursu, Hz. Aişe 4-6 Yaş Kur'an Kursu ve Hacı Nazım Özdemir Diyanet Gençlik Merkezi yapılan duanın ardından hizmete açıldı.

Editör: Ammar Esenkal