Sivas İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında eğitim gören Zeki Hayran Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri için "Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Hafızlık Tespit Sınavı'ndan başarılı olan ve hafızlık belgesi almaya hak kazanan 36 hafız, Hafız Mehmet Altuntaş Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Konferans Salonu’ndaki törenle belgelerine kavuştu.

Sivas’ta-hafızlar-belge-aldı02

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açışında konuşan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, "Peygamber Efendimiz hafızlara bir müjde veriyor, ‘Hafızın anne ve babasına cennette öyle bir taç giydirilir ki parlaklığı güneşin parlaklığından daha büyüktür.’ buyurmuşlardır. Evlatlarımıza Kur’an-ı öğretmek suretiyle onlara en büyük hazineyi bahşetmiş oluruz. Onlar yüklendikleri bu paha biçilmez emanet sayesinde Allah ve Resulünün sevdiği kimseler haline gelirler." dedi.

Öğrenci velileri ve Kur’an kursu öğreticilerine teşekkür eden Müftü Altunkaya, "Diyanet İşleri Başkanlığımızca gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarı sağlayarak belge almaya hak kazanan öğrencilerimizi de ayrıca tebrik ediyorum." diye konuştu.

Törene, İl Müftü yardımcıları Ünal Tan, Muttalip Karataş, Mehmet Koç ve müftülük personeli katıldı.

Editör: Ammar Esenkal