Diyanet TV'de ekranlara gelen "Günün Bereketi" programının "Sıkça Sorulan Sorular" köşesinde Kur'an ve sünnet çerçevesinde dini sorulara cevap verilirken pek çok konuya değiniliyor.

Dini soruların cevaplandığı bu bölümde alanında uzman konuklar vatandaştan gelen sorulara cevap veriyor.

Diyanet TV'nin yaz programı "Günün Bereketi"nin "Sıkça Sorulan Sorular" köşesinde ibadet, güzel ahlak ve sosyal yaşama yönelik pek çok konuya değinilirken iman inanç esaslarına Kur'an ve hadisler ışığında yer veriliyor.

Programın bu haftaki konuğu Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Halil Kılıç, türbe ziyaretinde mum yakmanın doğru bir davranış olmadığına dikkat çekti.

Sadece Allah'a dua etmeli ve ondan istenilmesi gerektiğini ifade eden Kılıç, "Bu tutumi sizi şirke kadar ulaştırabilecek bir tutumdur." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıç, "Bir türbeye gidip adak adayım dileğim gerçekleşsin, isteğim yerine gelsin düşüncesiyle mum yakmak zaten doğru değildir. Daha da ötesi sizi şirke düşürebilecek bir tutumdur. Bu çok yanlış bir davranıştır. Hurafe mahiyetteki uygulamalardır. Bir Müslümanın bu tarz tutum ve davranışlardan uzak durması gerekiyor. Türbeler ve kabirler ziyaret edilebilir. Öncelikle bize ölümü hatırlatır en başta. O yüzden Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem 'Kabirleri ziyaret ediniz. Zira size ölümü hatırlatır.' demiştir." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan