Yakın zamanda Sinop Valisi olarak göreve başlayan Dr. Mustafa Özarslan, din görevlileri ile buluştu.

Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen program, Din Hizmetleri Uzmanı Yusuf Sözen’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Sinop'ta yürütülen hizmetle hakkında bilgiler veren Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, "Bugüne kadar yapılan bu hizmetlerin vücuda gelmesi bu ekiple birlikte yaptığımız çalışmalar iledir. Bu çalışmalarda desteklerini esirgemeyen tüm görevlilerimize huzurlarınıda teşekkür ediyorum." dedi.

sinop-vali-buluşması-33

Sonrasında kürsüye gelen Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, din görevlilerini din gönüllüsü olarak gördüğünü belirterek şunları kaydetti:

"Anayasamızda her ne kadar sizlerin görev ve sorumluluklarınız belirtilse de sizler bulunduğunuz yerlerde tesbihin imamesi gibisiniz. Bulunduğunuz yerlerde insanları bir araya toplayan bir bilgilendiren ve aydınlatanlarsınız. Siz toplama vazifesini yerine getirmezseniz tesbihin taneleri gibi dağılır bu millet. Sizler her halde önde hizmet etmeye devam etmektesiniz. 15 Temmuz hain darbe girişimi sizlerin minarelerden okuduğunu salalar eşliğinde bastırıldı.Sizlerin gayret ve çabalarınız ile bu millet dini diyaneti daha iyi öğrenecekler."

sinop-vali-buluşması-22

- "Sizlerin görev alanları sadece cami veya Kur’an kursu ile sınırlı değildir"

Vali Özarslan, "Sizlerin görev alanlarının sadece cami veya Kur’an Kursu ile sınırlı değil. Sizler KYK yurtlarında, hastanelerde, cezaevlerinde ve bir ço alandan görevler ifa etmektesiniz. Elhamdülillah hizmet kolları çok gelişti. Şimdi çocuklar evvela 4-6 yaş Kur’an Kurslarında akabinde 7-10 yaş Kur’an kurslarında daha sonrada hafızlık Kur’an kurslarına gitmek suretiyle Kur’anı Kerim’i ve diğer bilgileri öğrenme imkanı sunuluyor. Çocuklarımızı ve toplumumuzu daha iyi yetiştirebilmek için kendimizi yenilememiz, imkanlar nisbetinde akademik çalışmalara devam etmemiz gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle sizlere görevlerinizde başarılar diliyorum." dedi.  

Din görevlileri ile toplu çekinilen fotoğraf ile program sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan