Siirt İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, üniversite eğitimi için şehire gelen öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak amacıyla "uyum ve gençlik buluşmaları" gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda Siirt İsmail Hakkı Erkek Öğrenci Yurdu'nda düzenlenen programa İl Müftüsü Şakir Pinal, İl Müftü Yardımcısı İbrahim Ensari, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yurt Müdürü Fırat Akkoyun, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Mehmet Nafih Baydarman, aanevi danışmanlar Ahmet Erkoyuncu ve Fahrettin Yeşilkök ile gençler katıldı.

Gençliğin ihyasının ancak üstün İslam ahlakı ile mümkün olacağını vurgulayan İl Müftüsü Şakir Pinal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Milletimizin en büyük gücü, dinamik ve genç neslidir. Milletlerin yarınlarının teminatı ise hiç şüphesiz gençliğidir. Bizler gençliğimizi her hususta eşsiz örneğimiz olan Peygamberimiz ile buluşturmak onun üstün ahlakı ile yetiştirmeleri ve onun temsil ettiği değerler ile donatmak için her zaman gayret göstermek ve bu amaçla çalışmak durumundayız. İşte bu amaçla bugün sizlerle tanışmak ve hasbihal etmek için buraya geldik. Biliyorsunuz, Peygamberimiz gençlere büyük değer vermiş, onlara her zaman sevgi, şefkat ve merhamet ile davranmıştır. Gençlere örnek hayatı ile rol model olan Allah Resulü, Allah’ın davasını hak ve hakikat uğrunda destanlaşan gençlerle yeryüzüne yaymıştır. Bu sebeple Diyanet camiası olarak gençlerimizi her alanda desteklemeye ve onlarla birlikte olmaya devam edeceğiz."

Editör: Ömer Ceylan