Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce 2015'te şehit olan Cumhuriyet Savcısı Kiraz anısına başlatılan "Kitaplıklar Umutla Dolsun" kampanyası kapsamında çok sayıda kitap toplandı.

2023.06.14 Şehit Cumhuriyet Savcısı Kirazın Adı Memleketi Siirtte Kütüphanede Yaşatılacak (5)

Merkez Ebul Vefa İmam Hatip Ortaokulunda oluşturulan kütüphaneye, "Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Kütüphanesi" adı verildi.

2023.06.14 Şehit Cumhuriyet Savcısı Kirazın Adı Memleketi Siirtte Kütüphanede Yaşatılacak (7)

Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, açılışta yaptığı konuşmada, modern bir yapıya sahip kütüphanenin, çocukların bilgiye en doğru ve güvenilir kaynaklardan ulaşmasını sağlayacağını söyledi.

2023.06.14 Şehit Cumhuriyet Savcısı Kirazın Adı Memleketi Siirtte Kütüphanede Yaşatılacak (8)

Çocukların kütüphanede vakitlerini en güzel şekilde değerlendirme imkanına sahip olacağını aktaran Sarıca, şunları kaydetti:

"Kütüphanemizde bulunan satranç, mangala gibi akıl ve zeka oyunlarıyla öğrencilerimizin bilişsel gelişimlerine de katkı sağlanacak. Kütüphanemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Siirtli şehidimiz, Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın adını yaşatmak istedik. Kendisine bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Kütüphanemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

2023.06.14 Şehit Cumhuriyet Savcısı Kirazın Adı Memleketi Siirtte Kütüphanede Yaşatılacak (9)

Denetimli Serbestlik Müdürü Murat Öncül de oluşturulan kütüphane hakkında bilgi verdi.

Açılışa, Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Obut, İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Faruk Ergün, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ve bazı kurum temsilcileri de katıldı.

2023.06.14 Şehit Cumhuriyet Savcısı Kirazın Adı Memleketi Siirtte Kütüphanede Yaşatılacak (1)

2023.06.14 Şehit Cumhuriyet Savcısı Kirazın Adı Memleketi Siirtte Kütüphanede Yaşatılacak (4)

2023.06.14 Şehit Cumhuriyet Savcısı Kirazın Adı Memleketi Siirtte Kütüphanede Yaşatılacak (3)

Editör: Mehmet Öztürk