Öğle namazını müteakip Mevlid-i Halil (Dergâh) Camii’nde İl Müftülüğü tarafından düzenlenen gıyabi cenaze programının ardından, Şanlıurfa Rabia Meydanı'nda sivil toplum kuruluşları iş birliğinde düzenlenen gıyabi cenaze programında taziye çadırları kurularak Kur'an-ı Kerim tilavet edildi.

Program kapsamında akşam ve yatsı namazları da meydanda cemaatle kılındı.

İl Müftüsü Mehmet Taştan cenaze namazı sonrası yaptığı konuşmasında, “Muhammed Mursi’nin şehadetinin Müslümanların birlik-beraberliğine ve şuurlanmasına vesile olmasını” diledi. 

Müftü Taştan şöyle devam etti:

“Bazı insanlar vardır, davası uğruna her şeyden vazgeçmeyi göze alır. Bildiği hakikat yolunda ölmeyi göze alır ama yine de yolundan dönmez. Muhammed Mursi, bu doğruluğu ve doğruları dile getirdiği için Mısır’a Cumhurbaşkanı seçildiği günden bugüne kadar zindanlarda yaşam sürdü.

Muhammed Mursi, zalimlere hakikatleri haykırarak ömrünü tamamladı ve şehitlik mertebesine ulaştı. Rabbim şehadetini kabul eylesin. Bizlere de böyle insanları örnek alarak gençlerimizi yetiştirmeyi nasip eylesin.

Gıyabi cenaze namazı uygulamasından dolayı Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve yetkililerine çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun.”

Editör: Mehmet Çalışkan