Şanlıurfa İl Müftülüğünce il ve ilçe müftülüğü personeline yönelik “İstişare Toplantısı” düzenlendi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Fatih Mehmet Karaca ve Başmüfettiş Abdulkadir Albayrak konuşmacı olarak katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Rehberlik ve Teftiş Başkanı Karaca, “Hepimiz din görevlisiyiz. Her peygamber ümmetine karşı görevini en iyi şekilde yaparak ahirete göç etmiştir. Bizler de sorumlu olduğumuz topluma karşı görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz.” dedi.

Karaca, “Hz. Adem'den (a.s.) bu yana sorumluluğumuz hiç değişmedi ve bu kıyamete kadar da böyle devam edecektir. Bizler münker olana karşı çıkmalı ve bizim bu karşıtlığımız herkes tarafından bilinmelidir. Sabır; kişinin başına ne gelirse gelsin doğru olduğuna inandığı şeyden asla taviz vermemesi ve sonuna kadar bu uğurda mücadele etmesidir.” diye konuştu.

İl Müftüsü Ramazan Tolan ise “Şimdi imkanlarımız eskilerden daha iyi durumda. Bu bizim için önemli bir fırsattır. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek çok çalışmamız gerekir.” diye konuştu.

Toplantının son bölümünde Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Başmüfettişi Abdulkadir Albayrak tarafından mevzuat konulu sunumlar yapıldı.

Program soru-cevap bölümü ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan