TRT tarafından 2017'den bu yana Ramazan ayına özel düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye giren hafız Eyüp Ensar Kılıç, Şanlıurfa Müftülüğünce ödüllendirildi.

İl Müftülüğünde düzenlenen törende, İl Müftüsü Mehmet Taştan, Eyüp Ensar Kılıç’a hediyesini takdim etti.

Genç hafızı başarısından dolayı tebrik eden İl Müftüsü Mehmet Taştan; "Şanlıurfalı bir kardeşimizin TRT’nin düzenlemiş olduğu Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda Türkiye üçüncüsü olması bizi ve Şanlıurfa’mızı gururlandırdı. Peygamberimiz (s.a.s.), Kur’an kendisine inzal buyrulduğu halde başkasından dinlemeyi severdi. Efendimizin seçtiği kişilerin tamamı Kur’an-ı Kerim'i güzel okuyan insanlardı. Sesleri güzel olan insanlardı. 'Kur’an-ı Kerim’i tertil ile okuyun' buyruğu, Müslümanlar üzerinde derin bir tesir bırakmış olacak ki güzel sesleriyle tarih boyunca bunu terennüm ettiler. Sesleriyle Kur’an’ı tezyin ettiler. Cenab-ı Hakk’a hamd olsun. Şanlıurfa’mızda bir imam kardeşimizin oğlu Ensar Kılıç kardeşimiz de imam hatipte talebe olmasına rağmen bu yaşında Türkiye’de Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda Türkiye 3'üncüsü oldu. Biz de İl Müftülüğü olarak bu kardeşimizi tebrik ve takdir etmek istedik. Cenab-ı Hakk yolunu açık etsin. Onu yetiştiren hocalarına, anne babasına ve üzerinde emeği ve etkisi olan tüm çevresine teşekkür ediyorum." dedi.

Hafız Eyüp Ensar Kılıç ise başarısının arkadaşlarına örnek olmasını istediğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Çok güzel bir duygu, Rabbim tüm kardeşlerime nasip eylesin. Bunu Kur’an’ın bereketi ve güzel bir hediyesi olarak görüyorum. Rabbime hamd ediyorum. Genç arkadaşlarıma da örnek olmasını temenni ediyorum. Rabbim Kur’an-ı Kerim’i en başta güzel okumayı, onu anlamayı ve yaşamayı bizlere nasip eylesin. Üzerimde en büyük emeği olan babam aynı zamanda hocam, ailem ve hocalarım olmak üzere hepsinden Allah razı olsun. İnşallah bu yolda en güzel şekilde hizmet etmeyi Rabbim nasip eylesin."

Editör: Mehmet Çalışkan