Diyanet İşleri Başkanlığının Cuma günleri namazdan önce okunan Cuma Hutbesi'nin işitme engelliler tarafından anlaşılması için işaret dili uygulaması yaygınlaşıyor.

Bu kapsamda Samsun İlkadım Külliye Camii’nde başlatılan uygulama işitme engelli kadın vatandaşlar için de başladı.

Uygulamayla ilgili bilgi veren İl Müftüsü Seyfullah Çakır, "Başkanlığımızın toplumda dezavantajlı sayılabilecek kardeşlerimize ihtiyaçları doğrultusunda hazırladığı hizmetler çerçevesinde ilimizde engelli kardeşlerimiz için Kur’an kursları açıyor, kardeşlerimizin camilerimize daha kolay gelmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu kapsamda ilimizda işitme engelli kardeşlerimizin hutbelerimizden faydalanabilmesi için erkeklere yönelik İlkadım Külliye Camii, kadınlara yönelik de Site Camii’nde işaret diliyle hutbelerimizi çevirmeye başladık. Bu şekilde engelli kardeşlerimizle de her daim iletişim halinde olmayı, onlarla ortak bil dilde buluşmak istedik. Onları da camilerimizde aramızda görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Site Camii'nde başlatılan uygulama her Cuma günü işaret dili tercümanı Kur’an Kursu öğreticileri tarafından sürdürülecek.

Editör: Ömer Ceylan