İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncu Şirin, açılış konuşmasında, günümüzde bireyselleşme ve bencilleşmenin neticesinde insanların yalnızlaştığını, bu sorunun çözümünün aile ortamında olması gerektiğini söyledi.

Kalyoncu, bu eğitimlerle; eş seçiminden aile içindeki iletişim modeline ve aile içinde sorun çözme becerilerine katkı sağlamayı amaçladıklarını anlatarak, eğitimin katkı sağlamasını temenni etti.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu vaizi Emine İpekdal ise sosyal çöküntünün yaşandığı bu dönemlerde aileye önem verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Her hafta iki seminer olmak üzere 4 hafta içinde tamamlanacak eğitimlerin koordinasyonunun müftülük aile ve dini rehberlik bürosunca yapılacağını aktaran İpekdal, "Aileyi ne kadar kalkındırırsak daha güçlü ve sağlıklı bir toplum haline geleceğiz. Seminerleri yaparken eş adayları ve yeni evlenmiş bireylere yönelik bir çalışma yürüterek huzurlu aileler inşa etmeyi amaçladık." dedi.

Seminerlerde nikâh ve sorumlulukları, ailede iletişim dili, ailede iffet ve mahremiyet, evlilikle büyüyen aile, çevre bilinci ve tüketim ahlakı gibi konu başlıkları yer alıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan