Samsun Müftülüğü İl Gençlik Koordinatörlüğü tarafından İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen “Gençliğe Değer Projesi Personel Eğitim Semineri”ne vaizler, uzmanlar, manevi rehberler, ilçe gençlik koordinatörleri ve gençlik alanında çalışmalar yürüten din görevlilerinden oluşan 300 personel katıldı.

İl Müftüsü Veysel Çakı’nın açış konuşması ile başlayan ve Kalkanca Erkek Yatılı Kur’an Kursu öğrencilerinden Mustafa Öztürk’ün Kur’an-ı Kerim tilâveti ile devam eden seminerin birinci gününde Şaban Karaköse “Gençlerle Etkili İletişim ve Gençlere Ulaşma Stratejileri” konulu sunum gerçekleştirdi.  

İkinci günde ise Başkanlık Müşaviri Ömer Aydın  “Dezavantajlı Gençlere Yönelik İletişim ve Problem Çözme Yöntemleri”  ve “Liderlik ve Takım Çalışması”,  Basın Müşavirliği Muhabiri Muhammed Cüneyd Çiğdemli “Sosyal Medyanın Doğru Kullanımı”, Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök  “Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik Çalışmaları”, “Ergenlik Psikolojisi ve Yaklaşımlar” konularında sunumlar yaptı.

Öte yandan Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması"nda kız ve erkek öğrenciler kategorilerinde ilk 10’a giren toplam 20 öğrenci için ödül töreni düzenlendi.

Törende il birincisi olan öğrenciler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler ise Samsun İl Müftülüğü tarafından umre ile ödüllendirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan