Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelindeki kız Kur'an kursları arasında düzenlenen "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali" Samsun'da yapıldı.

Samsun İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışma finaline, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut katıldı.

"Kur'an-ı Kerim'in gönüllere nakşedilmesi gerektiğini" vurgulayan Akbulut, "Öyle bir Kur'an okuyuşu olsun ki bizde dillerden gönüllere, gönüllerden amellere yansısın. O nedenle biz Kur'an'ın güzel okunuşunu yalnızca sesimizle, tilavetimizle değil tertip üzere gönlümüzle, ruhumuzla da yaşamak istiyoruz." diye konuştu.

Finalin açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Seyfullah Çakır ise "Kur'an bizim hayat rehberimiz. Kur'an'ı okumak, anlamak ve hayatımıza tatbik etmek, Rabbimizin bizleri bu aleme gönderiş ve bizim varoluş gayemiz. Bu sebeple Kur'an'ı güzel okuyuşumuz hem tilavetimizle hem de gönlümüzle olmalı." ifadelerine yer verdi.

Türkiye genelinde illerde ve bölgelerinde birinci olan Kur'an kursu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen yarışma sonucunda Kocaeli Gebze Tülin Yıldırım Yatılı Kız Kur'an Kursu öğrencisi Ayşenur Akbaba birinci olurken Ankara Yenimahalle Nizamiye Camii Hafize Katırcı Kız Kur'an Kursu öğrencisi Nur Sena Sebat ikinci, Kahramanmaraş Onikişubat Şerife Yaşar Gölcü Kız Kur'an Kursu öğrencisi Sefa Şafak ise üçüncü oldu. 

Yarışma, dereceye giren öğrencilere hediye takdimi ile sona erdi.  

Editör: Mehmet Çalışkan