Samsun İl Müftülüğü vaaz, irşat, manevi danışmanlık ve rehberlik gibi hizmetlerine salgın döneminde dijital platformalar üzerinden aralıksız devam ediyor.

Bu kapsamda salgınla beraber artan kayg ve olumsuz düşüncelere karşı harekete geçen Müftülük, olumsuz düşüncelerle mücadele etmek ve vatandaşlara manevi destek sunmak amacıyla “Sen Varken Biz Pek Çoğuz”  isimli projeyi hayata geçirdi.

“Bir Can Dünyaya Değer” sloganıyla hayata geçirilen proje hakkında açıklamalarda bulunan Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, “Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını sebebiyle ailenin güçlenmesi, aile içi ilişkilerin güçlendirilmesi her zamankinden daha fazla ihtiyaç haline gelmiştir. Bu süreçte elem ve keder duygularına hapsolma, içe kapanma, umudun azalması ve kaygı baş göstermiştir. Durumun ciddiyeti sebebiyle Samsun Müftülüğü bir dizi çalışma içerisine girmiştir.” dedi.

Özellikle aile bireyleri için aile içi doğru iletişimin sağlanması, yaşam kalitesinin artması, yaratılış gayesi ve bu gayenin verdiği güç ile problemlerle baş edebilme kabiliyeti geliştirmenin önem arz ettiğine işaret eden Müftü Çakır, proje kapsamında Nevzat Tarhan ve Rukiye Karaköse gibi isimlerin konuşmacı olarak davet edildiğini kaydetti.

Proje ile kendisiyle barışık, yaptığı ibadetten mutmain olan, kendine, ailesine ve topluma karşı davranışlarının farkında olan bireylerin hedeflendiğini dile getiren Çakır, Samsun İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu olarak aile bireylerine yönelik çevrimiçi etkinlikler düzenlendiğini belirtti.

Editör: Mehmet Çalışkan