Sakarya İl Müftülüğünün ev sahipliğindeki toplantıya Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Düzce İl Müftüsü Osman Aydın, Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun ve emekli il müftülerinden İlyas Serenli, Hasan Başiş, Sinan Cihan ve Ahmet Zeki Elturan katıldı.

Sakarya Bölge Müftüleri 22

Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, açış konuşmasında "Bugün İslam medeniyetinin şekillenmesinde temel yapı taşlarından birisi olan camiler; öteden beri dini, sosyal, kültürel hayatın merkezinde yer almıştır. Asırlar boyunca ibadet, ilim, kültür, kardeşlik mekânları olarak hayati fonksiyonlar icra etmiştir. Geçmişte olduğu gibi bugün de camileri toplumun tüm kesimlerine hitap eden bir hizmet anlayışına kavuşturmak, din hizmetlerinde verimliliği, camiye ilgiyi ve cami cemaatine katılımı artırmak amacına yönelik konular başta olmak üzere tüm din hizmetlerini görüşmek üzere sizleri Sakaryamızda ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bugün burada topluma daha sağlıklı din hizmeti sunmak için yapacağınız tekliflerin ülkemiz ve İslam alemi için hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ederim." dedi.

Bölge il müftülerinin gündeme dair sunumlarıyla devam toplantı sonrası alınan teklifler, 15 Ocak 2024 tarihindeki programda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a sunulacak.

Sakarya Bölge Müftüleri 33

Toplantı sonrası Valilik Makamında bölge il müftülerini kabul eden Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, İl Müftüsü olarak emekli olan Ahmet Zeki Elturan, İlyas Serenli, Hasan Başiş ve Sinan Cihan'a "vefa şükran plaketi" takdim etti.

Vali Karadeniz, "Emekli İl Müftülerimiz başta olmak üzere, halen din hizmetlerini ifa eden bölge müftülerimize şükranlarımı sunuyorum. Sakaryamızda sizleri ağırlamaktan duyduğum mutluluğu belirtmek isterim. Bölge İl Müftüleri istişare toplantısında alınan kararların ülkemiz adına hayırlar getirmesini dilerim. Programı tertip eden ilimiz müftüsü Mehmet Aşık'a teşekkür ederim." diye konuştu.

Sakarya Bölge Müftüleri 44

Akabinde il müftüleri Sakarya Büyükşehir Belediye Başakanı Ekrem Yüce’yi makamında ziyaret etti.

Editör: Ömer Ceylan