Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ve Rize Müftülüğü koordinesinde umre ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan 194 kişilik umreci kafilesi, aileleri ve yakınları tarafından dua ve gözyaşlarıyla yolcu edildi.

3-21

Rize-Artvin Havalimanından Medine’ye uçan "Servisli 15 Günlük 30. Tur" umre kafilesi için Rize Merkez Şeyh Camii önünde tören düzenlendi.

Programda Kur’an-ı Kerim okundu, ilahiler seslendirildi, tekbir ve salavatlar getirildi.

1-22

İl Müftüsü Çakmakçı burada gerçekleştirdiği konuşmada "Bizler için hayatımızın önemli anlarından bir tanesi de şu anda bulunduğumuz zaman dilimidir. Rabbimizin davetine, ilahi emrine 194 kardeşimizi yolcu etmek üzere toplandık. Cenabıhak bu yolculuklarını hayırlı ve mübarek eylesin. Diyanet İşleri Başkanlığımızın Umre organizasyonunu tercih ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz. Cenabıhak hepinizden razı ve memnun olsun. Bizlerden de mübarek beldelere, Peygamber Efendimizin kabrine ziyaret esnasında selamlarımızı iletmenizi sizlerden istiyoruz. Ne mutlu sizlere. Bu mübarek beldelere gitmek için kimisinin maddi imkanı, kimisinin sağlığı elvermediği halde gözyaşı döken nice kardeşlerimizi var. Ama Yüce rabbimiz sizlere bunu nasip eyledi. Cenabıhak sağlıklı, sıhhatli bir şekilde gitmeyi, orada ibadetlerinizi kolay bir şekilde yaparak ülkemize dönmeyi sizlere nasip eylesin. Rize-Artvin Havalimanından direk Medine-i Münevvere'ye gideceksiniz. Kafile başkanımız, grup hocalarımız, irşat görevlilerimiz sizlerle beraberdir. Gitme hasretiyle yanıp tutuşan kardeşlerimize de yüce Rabbimiz en kısa sürede gitmeyi nasip eylesin. Cenabıhak hepinizden razı olsun." şeklinde konuştu.

4-13

Umrecilerin kafile başkanlığını yapacak olan Derepazarı İlçe Müftüsü Metin Dertli’nin duasının ardından umreciler, yakınlarıyla vedalaşarak kutsal topraklara doğru yola çıktı.

Editör: Rize Müftülüğü