Hanak, Posof ve Damal ilçe müftülükleri tarafından “Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında konferans gerçekleştirildi.

Konferanslara Ardahan İl Müftüsü Adem Karadeniz, konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Müftü Karadeniz, “İstikamet, Ömer’in Resulullah’ın huzurundan Hz. Ömer olarak ayrılmasıdır. Resulullah (sas), öyle bir peygamber ki karşısına kin ve nefret ile gelenleri şefkati ve merhameti ile uğurlayan kişidir.” dedi.

Karadeniz-İstikamet,-bir-duadır02

Karadeniz, “İman, onları İslam’ın en önemli sahabeleri olmasına vesile olan ve göstermiş oldukları teslimiyetlerinin adıdır. İstikamet, bir duadır, iman ise her Müslümanın varması gereken bir menzildir. Efendimizin (sas) hayatına baktığımız zaman bizlerin hayatının her safhasında söz ve davranışları ile örnek teşkil eden güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilen bir Peygamberi (sas) görüyoruz. Bizlere düşen Efendimizin hayat yaşantısını kendi hayatına uygulayıp, O’nun ahlakını benimseyip, aile ilişkisini kendi aile ilişkilerimize nakledebilmektir.” diye konuştu.

Konferansa Hanak Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu, Posof Kaymakamı Emrah Akduman, Hanak İlçe Müftüsü Eyüp Kalkan, Posof İlçe Müftü Vekili Turan Çiftçi, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, müftülük personeli, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Ammar Esenkal