Sivas İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında konferans düzenlendi.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen program öncesi katılımcılara ilahi ve kaside dinletisi gerçekleştirildi. 

sivas-mevlidi-nebi-konferansı-22

Programın açılışında konuşan Sivas İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın koordinesinde her yıl farklı bir temayla düzenlen Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında toplumumuzda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu yılki Mevlid-i Nebi Haftası  temamız ise ‘Peygamberimiz, İman ve İstikamet,’ bu tema çerçevesinde  programlar düzenleyerek toplumumuza  âlemlere rahmet olarak gönderilen yüce sevgiliyi anlatmak, anmak, anlamak ve O’nun yaşantısını hayatımızda yaşatmak için çalışıyoruz." ifadelerini kaydetti.

sivas-mevlidi-nebi-konferansı-11

Ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, "Yüce Mevlamız kutsal kitabında bizlere ‘Senin yanında hak yola dönenlerle birlikte, sana buyurulduğu gibi dosdoğru ol! Siz de azıp sapmayın. Allah, yaptıklarınızı çok iyi görmektedir’ buyurarak Allah-u Teala inanan kullarına istikamet üzerinde olmalarını, dosdoğru yolda sebat etmelerini farz kılmış, dininin gönderdiği gibi tatbik edilmesini emir buyurmuştur." dedi.

sivas-mevlidi-nebi-konferansı-55

Prof. Dr. Yılmaz, "Doğruluk; bir Müslümanın niyetinde, söz ve davranışlarında dürüst olması, yalandan ikiyüzlülükten uzak olması demektir. Resulullah (sas) Efendimiz bir hadis-i şerif'lerinde de şöyle buyuruyorlar; ‘Doğruluk iyiliğe götürür, iyilik de cennete götürür.’ Bu manada doğruluk imandadır, ameldedir, sözdedir. Hepsi İslam'ın emridir. İnanan ve inancının gereğini yerine getiren, doğru insandır. İyi insanın vasıfları arasında en başta doğruluk yer almış ve temel prensip olmuştur. Doğruluk; sözde, düşüncede ve davranışta gerçekleşir. Allah'tan gerçek manada korkmak, iyiliğe yönelmek, rahatlık ve gönül huzuru duymak, ancak doğrulukla mümkündür." diye konuştu.

sivas-mevlidi-nebi-konferansı-33

Program sonunda katılımcılara  karanfil ile Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarına ait "İstikamet Öyküleri / Yolcu" adlı eser hediye edildi.

Editör: Ömer Ceylan