Ardahan İl Müftülüğü, "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım’ın katılımıyla çeşitli programlar düzenledi.

ardahan-yıldırım-33

Ardahan Salim Dursunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen "İstikamet Rehberi Olarak Hz. Peygamber" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Yıldırım, "İmam Hatip demek geleceğe ümit ve umut ile bakmak demektir. İmam Hatipli olmak tarihini bilip geleceğini inşa ve imar ederken Peygamber (as) gibi yaşamaya gayret gösterebilmektir. Bu noktada sizlerin, üzerine düşen sorumluluğun bilincinde ve farkında olup, her şeyden önce başta anne babanıza sonra bu sıraların ve böylesi güzel hizmetlerin daha sonra da ülkemizin ve kendi geleceğiniz için yapacağınız en güzel hizmet ülkemizin dört bir yanında imam hatip unvanını kuşanmış kişiler olarak bir yerlere gelebilmenizdir." dedi.

Konferans sonrasında hafta münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

ardahan-yıldırım-44

Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, daha sonra Serhat Ulu Camii'nde vatandaşlara hitap etti.

- Din görevlileri buluşma

Serhat Ulu Camii Toplantı Salonu'ndaki programda din görevlileriyle bir araya gelen Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, "Zamanın sahabeleri olarak bizlere bırakılan mirasın kıymetini bilmeliyiz. Bu sebep ve amaç ile yaşantımıza dikkat edip içinde bulunduğumuz makamı en güzel şekilde temsil etmemiz gerekmektedir. Allah'ı ve Resulünü, insanlara anlatırken önemli olan nokta şudur ki, bizlerin katkısının ne olduğudur. Gerçekten baktığımız zaman bizler içinde bulunduğumuz ortamda, kitlelere hitap eden ve bu potansiyelde başka hiçbir örneği olmayan bir görevi icra ediyoruz." diye konuştu.

ardahan-yıldırım-22

Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, son olarak Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans verdi.

ardahan-yıldırım-11

Editör: Ömer Ceylan