Balıkesir İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans düzenlendi.

Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen konuşmacı olarak katıldı.

İşliyen-Kalbin-istikamet-bulması-ihlasla-mümkündür04

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasında İl Müftüsü Celal Sürgeç, "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nın önemine vurgu yaparak katılımcılara teşekkür etti.

İşliyen-Kalbin-istikamet-bulması-ihlasla-mümkündür03

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ise, “Camilerimiz sadece ibadet mekanı değil toplumun en önemli sosyal merkezidir. Her konuda Müslümanları bir araya getiren, birlik ve beraberlik ruhu kazandıran kardeşliğimizi pekiştiren merkezlerdir. Gayretle çalışan din görevlilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

İşliyen-Kalbin-istikamet-bulması-ihlasla-mümkündür01

Ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Hz. Peygamber ve sahabe-i kiramın örnekliğine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, “Müslümanın her yönüyle istikamet bulması için en önemli görevlerinden biri de iyi ve ahlaklı insan olmasıdır. İyi insan olmadan iyi Müslüman olunmuyor. Kalbin istikamet bulması ihlasla mümkündür. Her şeyi sadece Allah rızası için yapmaktır.” diye konuştu.  

Doç. İşliyen, “Yine kalbin istikamet bulması için dilin istikamet üzere olması gerekmektedir. Kişi doğruluk ve samimiyetten bir an olsun ayrılmamalıdır. Dilimiz yalandan arınmadıkça kalbimiz istikamet bulamayacaktır. Bedenin istikamet bulması için de kursağımızdan aşağı haram lokma geçmemesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Editör: Ammar Esenkal