Zonguldak İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" konulu konferans düzenlendi.

Zonguldak’ta gerçekleştirilen konferansa Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akpınar konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açış konuşmasını İl Müftüsü Aşır Durgun yaptı.

Ardından konuşan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akpınar, camiyi hayatın merkezine alan toplumların ihya olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Mescitte çocuk-yetişkin, kadın-erkek, engelli toplumun her kesimi mevcut. Dolayısıyla hayat, mescitte inşa olmaktadır. Tarihten günümüze İslam beldeleri külliye şeklinde kurulmuştur. İşte bu külliyenin kalbinde cami vardır. Toplumun tüm kesimini kapsayan cami, külliye ruhunun kalbidir. Ve camiler bir beldenin İslam mührüdür. Unutmamalıyız ki, cennetin yolu mescitlerden geçer. Mevla cennetlik kullarını mescitlerden seçer."

Hz. Peygamber’in tebliğ metodundan örnekler veren Prof. Akpınar, "Kur’an-ı Kerim’de Efendimiz (sas) için ifade edilen ‘üsve-i hasene’ körü körüne bağlılık değil, içerisinde itaat ve bilinçli olmayı da barındıran bir izlemedir. O’nu anmalıyız, daha da ötesinde anlamalıyız. Çünkü O'nun çağrısı hikmetle ve güzel öğütledir. Biz Mü’minlere yakışan ise Allah’ın ve Resulünün çağrısına kulak vererek hayra, güzelliğe ve İslam'a davet etmektir." diye konuştu.

Akpınar, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın himayelerinde oluşturulan 4-6 yaş Kur’an kursları bu davaya hizmet eden önemli ve değerli girişimlerdir. Cami ve minare gölgesinde yetişen nesiller yarınlarımızın garantisi olacaktır." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan