Pınarbaşı İlçe Müftülüğü, eğitim ve kültür faaliyetlerini desteklemeye devam ediyor.

Bu kapsamda TDV Pınarbaşı Şubesi tarafından temin edilen kitap ve dergiler, öğrencilerin okuma alışkanlıklarını desteklemek ve bilişsel kapasitelerini artırmak amacıyla okullara teslim edildi.

Konuya dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Abdulsamet Ciğer, ilçedeki tüm okullara yapılan dergi ve kitaplık bağışıyla birlikte okuma ve anlama becerilerini geliştirmelerine yönelik öğrencileri teşvik etmek ve kitaplara erişimlerini kolaylaştırmak için böyle bir projenin hayata geçirildiğini belirtti.

kastamonu-kütüphane-11

Müftü Ciğer, "Kitaplıklarımızın temini TDV Pınarbaşı Şubemiz tarafından gerçekleştirildi. Yine vakfımız aracılığıyla ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik 'Çocuk', liseliler için de ‘Geçerken’ dergilerinin yanı sıra farklı alanlarda birçok kitap temin edildi. Her din görevlisi arkadaşımız bir sınıfa, o sınıfın yaş grubuna uygun bir dergi aboneliği gerçekleştirdi. Böylece okullarımızdaki tüm sınıflara yerleştirmiş olduğumuz kitaplıklarımızı, farklı yaş özelliklerine hitap eden çeşitli kitaplarla doldurduk ve okulların erişilebilir alanlarında öğrencilerimizin kullanımına sunduk. Ayrıca dini, kültürel ve ahlaki özellerine katkı sağlamak ve ilgi çekici kapaklarıyla da evlatlarımızı okumaya teşvik etmek amacıyla dergilerimizi okullara hediye ettik." dedi.

Ayrıca ilçedeki tüm kurumlara Diyanet işleri Başkanlığı ve TDV yayınlarına ait eserlerden oluşan kitaplıkların yapıldığına da değinen Ciğer, bu tarz faaliyetlerin ilçe halkının ve özellikle de öğrencilerin kişisel gelişimini destekleme anlamında önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

Şehit Ramazan AKKAYA İlköğretim 4. sınıf öğrencilerinden Gülsima Memiş ise "Okulumuzdaki kitaplıklar çok güzel oldu. Hepsi çok faydalı ve okuması zevkli kitaplar. Dergileri okuması da çok zevkli, özellikle kapakları ve içerisindeki görsel anlatımlarıyla ilgimizi çekiyor. Kitap okuma saatlerimizde bunlardan faydalanıyoruz. Emeği geçenlere çok teşekkür ederiz." dedi.

Editör: Ömer Ceylan