Samsun İl Müftülüğü tarafından, Gençlik ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğünde görevli personele yönelik "Personel Eğitimi Semineri" gerçekleştirildi.

İl Müftülüğü Çok Amaçlı Salonu’nda 5 oturum olarak düzenlenen seminere 530 personel katıldı.

Samsun’da-“Personel-Eğitimi-Semineri”01

Seminerde konuşan İl Müftüsü Seyfullah Çakır, "Son zamanlarda Başkanlığımız toplumun her kesimine ulaşmak amacıyla hedef kitlesini genişletmiş ve hizmet çeşitliliğini artırmıştır. Bu hizmet çeşitliliğinde gençler çok özel bir yere sahip. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, kendiyle barışık, toplumsal ve ahlaki değerlerin kazanımı noktasında istekli ve toplumuyla uyumlu bireyler olmasında bizlerin sorumluluğu şüphesiz çok büyük." dedi.

Müftü Çakır, "Ahlaki dejenerasyonun arttığı, gençlerin iletişim teknolojilerinin bizim bildiğimiz dönemlere göre tamamen değiştiği bir dönemde biz onlara kurumsal anlamda profesyonel olarak dini eğitim ve manevi rehberlik sunma sorumluluğu ile karşı karşıyayız. Diğer taraftan yine çok özel bir yere sahip olan bağımlılıkla mücadele alanı özellikle önleme çalışmaları kapsamında bizim için çok kıymetli bir alan. Toplumdan bize ulaşan talepler, gençlerimizin bugün geldiği nokta, bağımlılığı önlemeye yönelik çalışmalarımızı durmadan dinlenmeden artırmamız gerektiğini bize gösteriyor." diye konuştu.

Samsun’da-“Personel-Eğitimi-Semineri”03

Seminerde, Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Mühtedi Çalışmaları ve Yurtdışı Sosyal İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Başkanı Doç. Dr. Sevde Düzgüner, "Gençlerin Güncel İnanç Tutumları ve Gençlerle İletişim",  19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Turan "Değişen Toplumda Değerler Krizi ve Ahlak", Kahramanmaraş İl Müftülüğü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmeni Seyyit Şişman "Gençliği Anlamak" konularını ele aldı.

Emniyet Genel Müdürlüğünde görevli polis memurları ise "Güvenli ve Bilinçli Teknoloji Kullanımı" konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Editör: Ammar Esenkal