Kayseri İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde imzalanan protokolle "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesi hayata geçirilmişti.

Proje kapsamında Pınarbaşı İlçesi öğrencilerinin fikriyle şekillenen ve ilçedeki bütün okulların ve kurumların katılımıyla, Pınarbaşı İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Pınarbaşı Şubesi’nin koordinesinde Pınarbaşı Diyanet Gençlik Merkezi önünde Filistin ve Gazze yararına kermes düzenlendi.

Pınarbaşı İlçe Kaymakamı Mesut Bolat’ın ve kurum amirlerinin açılışına katıldığı kermese Pınarbaşı halkı yoğun ilgi gösterdi.

Kermesten elde edilen gelirler Filistin ve Gazze’deki yaralara bir nebzede olsun merhem olması amacıyla TDV Filistin hesabına yatırıldı.

pınarbaşı-33

Gerçekleştirilen kermes hakkında bilgi veren Pınarbaşı İlçe Müftüsü Muhammet Ertuğay, "Necip milletimiz nerede bir mazlum, mahrum, mağdur varsa din, dil, ırk ayrımı yapmadan yardımına koşuyor. Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumun yanında zalimin karşısında duruyor. Bugün bunun en güzel örneklerinden birine Kayserimizin Pınarbaşı İlçesinde şahit oluyoruz. İlkokulunda Meslek Yüksek Okuluna kadar ilçemizdeki bütün okullarımız, esnafından, halkından Kaymakamına kadar her bir vatandaşımız bir araya gelerek bir duyarlılık örneği sergiledi. Büyük bir özveri ve duyarlılıkla Filistin'in acılarına bir nebze merhem olmak için hayır çarşısında bir araya gelen başta İlçe Kaymakamımız Bolat olmak üzere öğrencilerimize, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, ilçe müftülüğü ekibine, ÇEDES sorumlularımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

pınarbaşı-22-1

Editör: Ömer Ceylan