Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde "Türkiye İçin İyilik Vakti" sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına il ve ilçe müftülüklerinin desteği sürüyor.

Bu kapsamda Pendik İlçe Müftülüğü ve TDV Pendik Şubesi öncülüğünde hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan yardım tırları, dualarla deprem bölgesine uğurlandı.

pendik-22-1

Uğurlama töreninde konuşan Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, "Hayırsever kardeşlerimizin desteği ile müftülüğümüz personeli ve gönüllülerimizin gayretleriyle hazırlanan 2 yardım tırımızı Hatay’a gönderiyoruz. Yardım tırlarımızda, kıyafet, ev eşyası, gıda ve su kolisi, temizlik paketi, eğitim malzemeleri, oyuncak vb. bulunmaktadır. Gönderdiğimiz bu yardım malzemeleri ile bir nebze de olsa, kardeşlerimizin acısını dindirmek, yaralarını sarmak istiyoruz. Bu yardım kampanyamıza destek veren tüm kardeşlerimize, hayırseverlere, personelimize ve gönüllülerimize çok teşekkür ediyoruz. Rabbim hayırlarınızı kabul etsin. Rabbim aziz milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın." dedi.

Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç’in yaptığı duanın akabinde yardım tırları Hatay’a gitmek üzere hareket etti.

Editör: Ömer Ceylan