Osmaniye İl Jandarma Komutanlığınca 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Şehit Piyade Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Kışlası'nda inşa edilen Şehitler ve Gaziler Camii dualarla açıldı.

Caminin açılışı için düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Osmaniye Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Özdemir'in, Şehitler ve Gaziler Camii hakkında bilgi aktarmasının ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu şunları kaydetti:

“Bu caminin yapımında emeği geçen bütün hayır sahibi kardeşlerimizin bu hayırlarını Cenab-ı Hakk'ın kabul eylemesini niyaz ediyoruz. Cenab-ı Hak kendilerine de inşallah cennette köşkler nasip eylesin. Bu vesile ile 1071 Malazgirt’ten itibaren Anadolu’muzun, vatan kıldığımız bu toprakların savunulmasında canlarını feda eden bütün şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet ediliyorum. Mekânları cennet olsun, makamları âli  olsun. Bütün gazilerimize rahmet diliyorum, hayatta olan gazilerimize de sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde bir ömür sürmelerini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun yaptığı duanın ardından Şehitler ve Gaziler Camii'nin açılışı yapıldı.

Şehitler ve Gaziler Camii açılışına Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, Bahçe Kaymakamı Müfit Gültekin, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilçe müftüleri, din görevlileri, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan