Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek veriyor.

Bu kapsamda Osmaniye İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Osmaniye Şubesi ev sahipliğinde "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

 Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Ahmet Altıok konuşmacı olarak katıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda İl Müftüsü Ali Çakmak, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, müftülük personeli ve din görevlileri hazır bulundu.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açış konuşmasında İl Müftüsü Ali Çakmak, “Başkanlığımızın hizmet alanında önemli bir yere sahip olan kurban ibadeti kapsamında vatandaşlarımıza rehberlik etmek, kurbanlarını paylaşmak isteyen vatandaşlarımız ile ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz arasında köprü olma noktasında müftülüklerimizce gerçekleştirilecek faaliyetlere ışık tutacak olan ‘Vekaletle Kurban Organizasyonu İl Bilgilendirme Toplantısı'nın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Her sene olduğu gibi bu sene de ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yanında olacağız. Daha çok kişiye ulaşmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” dedi.

Ardından kürsüye davet edilen Başkanlık Müftüsü Ahmet Altıok ise Türkiye Diyanet Vakfı Kurban Kesim Organizasyonu'nun İslam coğrafyası ve diğer coğrafyalarda mazlumların umudu haline geldiğini belirterek, “Gittiğimiz topraklara sadece kurban eti götürmüyoruz. Halkımızın bağışları sayesinde oralara İslam’ın iyilik ve güzelliğini de götürüyoruz.“ diye konuştu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan