Osmaniye İl Müftülüğü, din görevlilerine yönelik "Merkez Taşra Buluşması" düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hizmetlerin etkin ve verimli şekilde yürütülmesi, merkez ve taşra teşkilatı arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, faaliyetlerin yerinde görülerek katkı sağlanması amacıyla gerçekleştirilen buluşmaya Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen ile Atama II Daire Başkanı Uğur Yılmaz, Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin Gezgiç, Basılı Yayınlar Daire Başkanı Bünyamin Kahraman konuşmacı olarak katıldı.

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda din görevlilerine hitap eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, "Osmaniye'de hizmet ve çalışmalar sizin katkılarınızla çok güzel gidiyor. Daha güzeline de ihtiyacımız var. Daha halisane olanına ihtiyacımız var, daha çoğuna ihyacımız var. Nüfusu 5 yüz bini aşan Osmaniye'nin bir evinde, bir köyünde, bir ferdine, bir kadın veya bir erkeğe, bir çocuğa dokunmadan dünyamızı terk eder, görev bölgemizi terk edersek bu vebalin altından kalkamayız." dedi.

İşliyen şöyle devam etti:

"İnsanları Allah'ın rahmetiyle buluşturmak için gayret göstereceğiz. Marifet insana ulaşmaktır, binaları çoğaltmak değildir. Yapılan davetin karşılıksız kalması mümkün değildir. Rabbimize karşı bir mazeretimiz olsun, mazeretsiz Rabbimizin karşısına çıkmayalım. Sizlerden her alanda hizmet üretebilecek yollar açmanızı istiyorum. Şu anda pek çok yerden gelin bizlere rehberlik yapın, Allah'ı anlatın, Kur'an'ı öğretin, manevi bir şey yapın diye davetler geliyor. Bu davetleri karşılıksız bırakmadan çalışmaya devam edeceğiz."

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ali Çakmak ise "Tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber Başkanlığımızın sunmuş olduğu ilkeler doğrultusunda Osmaniye'de hizmet etmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Program soru-cevap bölümünün ardından karşılıklı sorun, istek ve görüşlerin dinlenmesi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan