Din Görevlileri ve vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansa Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak, konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta, Merkez Fetih Camii İmam Hatibi Mahmut Durmuş’un Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı Sinevizyon gösteriminin ardından İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu açılış konuşmasını yaptı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak “15 Temmuz ve Din Güvenliğimiz” konulu konuşmasında “ Yaşadığımız bu ve buna benzer birçok sorunun temelinde Ahlak meselesi yatıyor. İslam deyince aklımıza pek ahlak gelmiyor. Kendimiz din öğrenirken ve çocuklarımıza dini öğretirken ahlakı öğretmek son sıralara öteleniyor. Hâlbuki dinin temeli ve İslam dininde en önemli faktör Ahlak ’tır.

İslam’ın garanti altına almayı hedeflediği beş temel güvenlik meselesi vardır. Bunlar Can güvenliği, Nesil güvenliği, Akıl güvenliği, Mal güvenliği ve Din güvenliğidir” dedi.

Programa İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, İl Müftü Yardımcıları ve Din Görevlileri katılırken halk da, yoğun ilgi gösterdi.

Editör: Mehmet Çalışkan