Oltu İlçe Müftülüğüne bağlı Alaettin Aslan Erkek Yatılı Kur’an Kursu Ve Rahime Hatun Yatılı Kız Kur’an Kursunda hıfzlarını tamamlayan 31’i kız, 27’si erkek olmak üzere toplam 58 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Efkan Ala Kültür Merkezi'ndeki merasime Oltu Kaymakamı Cevdet Bakkal, Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, Reisul Kurra Vekili Mushafları İnceleme Kurulu Üyesi Salih Akyüz, Erzurum İl Müftüsü Dr. Rüstem Can, Adli ve idari yargı temsilcileri, ilçe kurum amirleri, siyasiler, ilçe müftüleri, akademi, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan Oltu İlçe Müftüsü Sinan Cansever, katılımcılara ve hafızlara destek olan hayırseverlere teşekkür etti.

oltu-hafız-22

Programda konuşan İl Müftüsü Dr. Rüstem Can, hafızlığın öneminden bahsederek hafızların yetişmesinde emeği geçen herkese ve özellikle öğrenci velileri başta olmak üzere teveccüh gösterip salonu dolduran vatandaşlara teşekkür etti.

Reisül Kurra Vekili Salih Akyüz’ün idaresinde icazetlerini alan hafızlara belgeleriyle birlikte çeyrek altın hediye edildi.

Programda Kur’an kursu öğreticilerine Kaymakam Cevdet Bakkal tarafından plaket takdim edildi.

Editör: Ömer Ceylan