Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı'nın "Özgür Filistin'in Yanındayız" sloganıyla başlattığı yardım kampanyası sürüyor.

Bu kapsamda yurdun dört bir yanından kampanyaya destek yağıyor.

Adana

Adana'da zalim İsrail’in şiddetli saldırılarına maruz kalan Filistinlilere destek olmak amacıyla Hakkı Polat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde kermes düzenlendi.

Adana Lise Filistin Yardım 11

"Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesi öğrencileri tarafından organize edilen kermesten elde edilen gelir Türkiye Diyanet Vakfı Adana Şubesi'ne bağışlandı.

Yapılan bağışı kabul eden Türkiye Diyanet Vakfı Adana Şubesi Başkanı ve İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "Böylesine fedakarlıklarla dolu bir organizasyonun gerçekleşmesine vesile olan başta okulumuza, hayır kermesine destek sağlayan yavrularımıza, ailelerine ve hayırseverlerimize katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum." dedi.

Bartın

Bartın Merkez İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Çedes (Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum) projesi kapsamında okullarında, geliri Filistinli kardeşlerimiz yararına aktarılacak "Merhamet Manavı" kurdu.

Bartın Filistin Bağış 11

Satıcısı olmayan bu manavda, fiyatları yazılı olan meyvelere öğrenciler istedikleri ürünü alıp parasını "Merhamet Kasası"na bıraktı. 2 hafta süren bu etkinlik neticesinde Çedes Kulübü öğrencileri, Okul Müdürü Hamdi Demirel ve Kulüp Öğretmeni Elif Uztay eşliğinde İl Müftüsü Ömer Keskin'i makamında ziyaret ederek toplanan 18 bin 000 TL'yi Filistin’de saldırılara maruz kalanlara gönderilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı'na teslim etti.

Filistin için yapılan yardım seferberliğinden miniklerin de katılmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden İl Müftüsü Keskin, "Göstermiş oldukları bu hassasiyetten dolayı öğrencilerimizi, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum." dedi.

Diyarbakır

Silvan İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Filistinde yaşanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Silvan Çoçuk Filistin Yürüyüş 11

Silvan Müftülüğü önünde bir araya gelen çocuklar, Selahattin Eyyubi Camii'ne kadar sloganlarla yürüdü. Çocukların yürüyüş programına aileleri de destek verdi. Selahattin Eyyubi Cami avlusunda toplanan çocuklar, ortaokul öğrencisi Hiranur Pulgat'ın okuduğu "Filistin'de Çocuklar Yaşayabilmeli" bildirisini dinledi.

Program hakkında konuşan Silvan Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Suran Baran, "İlkokul, ortaokul ve Lise öğrencilerinin katılım sağladığı yürüyüş umutlarımızı daha da yeşertti. Yeni ve genç nesil her şeyin farkında ve yaptığımız etkinliklerde bizden daha iştiyaklı ve heyecanlılar. Silvan halkı ve Silvanlı çocuklar, bu zulme sessiz kalmadılar." ifadelerinde bulundu.

Yürüyüş programı, ortaokul öğrencisi Civan Ceylan'ın yaptığı dua ile son buldu.

Edirne

İpsala İlçe Müftülüğüne bağlı Naziye Akyürek 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencileri, Filistin'e yardım için kendi harçlıklarıyla biriktirdikleri 3 bin 300 lirayı Türkiye Diyanet Vakfı İpsala Şubesine bağışladı.

Ipsala Filistin Yardım 11

İpsala İlçe Vaizi Hamza Pala, "Bu örnek davranışlarıyla minikler, toplumsal dayanışmanın gücünü gösterdi. Bu anlamlı teslimat, yardımlaşma ve sevgi dolu bir geleceğe olan inancımızı pekiştirdi. Miniklerimizi bu güzel davranışlarından dolayı tebrik ediyor, onları yetiştiren anne, baba ve hocalarını tebrik ediyoruz." dedi.

Samsun

Canik İlçe Müftülüğü Karşıyaka Canikoğlu 4-6 Yaş Kur'an Kursu tam gün sınıfı ve  Gökkuşağı Sınıfı sabah grubu öğrencileri, velileri ve öğretmenlerinin katkılarıyla Canik 15 Temmuz Ömer Halis Demir Anadolu İmam-Hatip Lisesinin okul mescidinin halısı için toplanan  seccade  paraları Canik 15 Temmuz Ömer Halis Demir Anadolu İmam-Hatip Lisesine ulaştırılmak üzere Canik İlçe Müftüsü Bayram Karar'a teslim edildi.

Canik Filistin Yardım 11

İlçe Müftüsü Karar, Karşıyaka Canikoğlu 4-6 Yaş Kur'an Kursu Öğreticileri ve öğrencilerini makamında kabul ederek göstermiş oldukları örnek davranıştan dolayı kendilerini tebrik etti.

Editör: Ömer Ceylan