Almanya'nın Kuzey Bavyera eyaletinde Nürnberg Din Hizmetleri Ataşeliğine bağlı ve bu bölgede faaliyet gösteren tüm camilerde 2023-2024 öğretim yılında okula yeni başlayan minikler için camii dernekleri tarafından "Bed-i Besmele" merasimleri düzenlendi.

2

Camilerde düzenlenen "Bed-i Besmele" merasimlerinde Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu, çocukların başarıları için dualar edildi.

6

DİTİB Eyüp Sultan Camii’nde  düzenlenen programa katılan Nürnberg Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydan, "Bir Osmanlı geleneği olan  ve Âmin Alayı olarak da bilinen "Bed-i Besmele" öğrenim hayatına yeni başlayan  çocuklarımız  için okula başlama merasimidir. Biz de Kur’an, bayrak, vatan gibi değerlerimizi çocuklarımıza anlatarak milli duyguları yaşatmak için  için Bed-i Besmele törenimizi gerçekleştirdik. Ben burada başta programa katılan minik yavrularımız olmak üzere, ailelerine, camii  derneklerimize, din görevlilerimize ve  emeği geçen tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum." dedi.

3

Merasim öğrencilere dernek tarafından kırtasiye malzemelerinden oluşan hediye paketlerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Editör: Kırıkkale Müftülüğü