Nimete kavuşunca yapılacak dua

Dua, inanan bir kişiyi Rabbine ulaştıran bir yoldur. Nimet de verse, imtihana da tabi tutsa; kul, sabrederek ya da şükrederek Allah’a (c.c.) bağlılığını dua ile devam ettirir. Allah’ın (c.c.) verdiği bir nimete kavuştuğumuzda her yönüyle rehberimiz Peygamberimizin (s.a.s.) yaptığı şu duayı yapabiliriz.

Okunuşu: “Allâhümme innî es’elüke min hayri mâ seeleke minhü nebiyyüke Muhammedün sallallâhü aleyhi ve sellem. Ve neûzü bike min şerri mesteâzeke minhü nebiyyüke Muhammedün sallallâhü aleyhi ve sellem. Ve ente’l-müsteân ve aleyke’l-belâğ ve lâ havle velâ kuvvete illâ billâh.”

Anlamı: “Allahım! Peygamber’in Muhammed’in (s.a.s.) senden dilediği hayırları ben de dilerim. Peygamber’in Muhammed’in (s.a.s.) sana sığındığı şerlerden biz de sana sığınırız. Yardım ancak senden beklenir. İnsanı dünya ve âhirette muradına ulaştıracak sensin. Günahtan kaçacak güç, ibadet edecek kuvvet ancak Allah’ın yardımıyla kazanılabilir.” (Tirmizî, Deavât, 89)

---

Küçüklerimize şefkat etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen, iyiliği emredip kötülükten sakındırmayan kişi bizim yolumuzda değildir. (Tirmizî, Birr, 15)

Editör: Ammar Esenkal