Nevşehir İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" konulu konferans düzenlendi.

Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki konferansa Diyanet Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen konuşmacı olarak katıldı.

nevşehirr-mevlidi-nebi-33

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve ardından Kur’an Kursu Öğreticisi Lütfi İlhan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açılış konuşmasını Nevşehir İl Müftüsü Kazım Güzel yaptı.

İl Müftüsü Güzel, "Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda Rasülü Ekrem efendimizi anmak, anlamak ve anlatmak üzere bir araya geldiğimiz 2023 yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı 'Peygamberimiz, İman ve İstikamet' temasıyla idrak ediyoruz." ifadelerini kullandı.

nevşehirr-mevlidi-nebi-33

- "Hayatın her alanının iman ve istikamet üzere kurulması gerekir"

Sonrasında kürsüye gelen Başkan Yardımcısı İşliyen, "Hayatın her alanının iman ve istikamet üzere kurulması gerekir. İman ve istikamet konusunu işliyoruz, bir sene gençlik, bir sene çocuklar, bir sene komşular, her yıl bir tema işliyoruz. İmanın hayatınızın her anına ve her alanına dair bizi yönlendirmesi ve iman üzerine, istikamet sahibi olmamızın gerektiğinin yeniden konuşalım. İmanımız da istikamet, ibadetimiz de istikamet, ahlakımız da istikamet, muamelelerimiz de istikamet, hayatımızın her anında ve alanında istikamet üzerine olmamız gerektiğini hatırlatıyor." diye konuştu.

nevşehirr-mevlidi-nebi-44

Konferans sonunda protokol tarafından 2023 yılı Ramazan Ayı içerisinde hatimle teravih namazı kıldıran Cami görevlilerine belgeleri verildi.

Editör: Ömer Ceylan