Nazilli İlçe Müftülüğü "Alperenler İzcilik Kulübü"ndeki 35 minik izci, doğanın tadını doyasıya çıkardı.

Yaşayarak öğrenme metodu olan izcilik çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Nazilli'de çocuklar izci ateşini yakarak kamp yaptı.

Her ünite çalışmasının başında İstiklal Marşı okuyan izciler, adını aldığı şehitleri anarak programlarına başlıyor.

Nazilli Izcilik 11

- "İzcilik kardeşlik bağlarını güçlendiriyor"

İzci Liderler Semih Avra ve Feyza Kaya Eryiğit, şunları kaydetti:

"Doğada çocukların, ateş yakarken, odun toplarken, dereden karşıya geçerken bir birlerine el uzatarak paylaşmayı, kardeşliği, el becerilerini geliştirdiği şahit olduk. Sosyalliğin artmasını, marşlar söyleyerek, doğada namaza durarak, milli ve manevi değerlerinin geliştiğini, doğayla, toprakla buluşunca çocukların mutlu olduğunu ifade eden izci liderler, ailelerinde çocuklarında izciliğin hayatlarına olumlu yönde katkı sağladıklarını söylemeleri bizleri de ziyadesi ile mutlu ve motive ediyor."

Geleceğin teminatı gençlerin izcilik faaliyetlerine katılmalarından çok memnun olduğunu belirten Nazilli İlçe Müftüsü Selami Bayrakçi ise "Başkanlığımız ve İzcilik Federasyonu arasında imzalanan protokol çerçevesinde din görevlilerimizin öncülüğünde gençlerimizin izcilik faaliyetlerine katılmalarını canı gönülden tebrik ediyorum. Gençlerimize eğitimler veren izci liderlerimize teşekkür ediyor, kampa katılan öğrencilerimize başarılar diliyorum." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan