Doğubayazıt İlçe Müftülüğü Ramazan ve İnfak konulu bir panel düzenledi.

Vali Kutlu Aktaş Konferans Salonunda gerçekleşen panel Mehmet Beyazıd Merkez Camii Müezzin-Kayyımı Mehmet Nurullah Topçi'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sinevizyon gösterimi ardından İlçe Müftüsü Adem Özdemir moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda, Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, Iğdır İl Müftüsü Mustafa Tekin ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Yerinde'nin konuşmacı olarak katıldığı panel bölümüne geçildi.

Panelde, infakta ahlaki esaslar konusunda katılımcılara bilgi veren Ağrı Müftüsü Tandoğan Topçu, infak etmenin her Müslümanın en önemli vazifelerinden biri olduğunu söyledi.

İyilik, yardımlaşma, sabır, güzel söz söylemek, tebessüm etmek ve samimiyet gibi ahlaki değerlere dikkat çeken Tandoğan Topçu, Hz. Peygamber ve sahabelerin hayatından örnekler verdi.

AİÇÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Yerinde ise yaptığı sunumda, İslam'da infak kültürü, kapsamı ve temel esaslarına değindi.

İnfak kavramını, “Kişinin sadece Allah rızası için kendi helal servetinden yardımda bulunmasıdır.” şeklinde tanımlayan Prof. Dr. Adem Yerinde, infakın insanın fıtratındaki 'hayır' duygusuna dayandığını dile getirdi.

Iğdır İl Müftüsü Mustafa Tekin de infakta "üretmek" ve "çalışmak" kavramlarının önemini İslam ve dünya tarihinden örnekler vererek açıkladı.

Programa katılan katılımcılara Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından ''İnfak'' isimli kitaptan 350 adet dağıtıldı.

Panele, Doğubayazıt Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erhan Emre, İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf Yardımcı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Sevgi Lordoğlu, ilçe müftüleri, kurum amirleri, siyasiler, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan