Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesindeki Yaz Kur’an Kurslarına katılan öğrencilere yönelik il ve ilçe müftülüklerince sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda Adana Seyhan İlçe Müftülüğüne bağlı Mirza Çelebi Camii'nde yaklaşık 500 öğrenciye yöresel kebap ikram edildi.

Etkinliğe İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Seyhan İlçe Müftü Vekili Halit Köse, Kur'an kursu öğreticileri, TİF-DİB Adana izci liderleri, TDV gönüllü ve görevlileri, Mirza Çelebi Camii Dernek Başkanı Hüseyin Arda Kaçar, öğrenciler ve veliler katıldı.

adana-kebap-etkinlik-11

- "İmha eden değil, ihya eden bir nesil ortaya çıkarmak derdi içerisindeyiz"

Burada konuşan İl Müftüsü Taşcı, "Camilerimizde çocuklarımız Kur'an-ı Kerim'i öğrenmekle beraber, Peygamberimizi tanıyor ve temel dini bilgileri öğreniyorlar. Aynı zamanda çeşitli etkinlikler yapılıyor. Futbol ve voleybol oynuyorlar, yüzme etkinlikleri yapılıyor. Bununla birlikte yiyecek ve içecek ikramları yapılıyor. İmha eden değil, ihya eden bir nesil ortaya çıkarmak derdi içerisindeyiz. Cenab-ı Allah çocuklarımızı, gençlerimizi, yavrularımızı zamanın ve zeminin her türlü kötülüklerinden, belalarından, musibetlerinden, fitne ve fesadından muhafaza eylesin." dedi.

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Burak Gürçınar ise; "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında minik yavrularımıza İzcilik nedir? ve Faaliyetleri nelerdir? temalı tanıtım gerçekleştirdik. En kısa zamanda ünite çalışmalarımızı hazırlayıp, memleketimize ve milletimize hayırlı bireyler yetiştirmeye çalışacağız." diye konuştu.

adana-kebap-etkinlik-44

Etkinlikte çocuklara TİF-DİB Adana izci liderleri öncülüğünde oyunlar oynatıldı. Çocuklar kurs süresince öğrenmiş oldukları duaları ve bilgileri seslendirdi.

Program yapılan dua ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan