Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çeşitli illerde misafir edilen depremzede aileleri, il ve ilçe müftülükleri yalnız bırakmıyor.

Müftülüklerin-depremzede-ailelere-yönelik-etkinlikleri-sürüyor02

Kırıkkale

Kırıkkale İl Müftülüğü, deprem bölgesinden gelen vatandaşlara yönelik manevi destek hizmetlerini sürdürüyor.

İl Müftü Yardımcısı Kübra Göker koordinesinde, vaizler, din hizmetleri uzmanları ve manevi danışmanlar tarafından haftanın her günü aile, hastane ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında misafir edilen depremzede vatandaşlara ziyaretler gerçekleştiriliyor.

Depremzede aileler ile Merkez Nur Camii Konferans Salonu’nda bir araya gelen İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, "Peygamber Efendimiz (sas) bir hadisi şerifinde, ‘Müminin durumu ne hoştur! Her hali kendisi için hayırlıdır. Bu durum yalnız mümine mahsustur. Başına sevinecek bir hal geldiğinde şükreder; bu onun için hayır olur. Başına bir sıkıntı geldiğinde sabreder; bu da onun için hayır olur.’ buyuruyor." dedi.

Müftülüklerin-depremzede-ailelere-yönelik-etkinlikleri-sürüyor01

Bursa

Bursa İl Müftülüğü tarafından depremzede vatandaşların yeni doğan bebekleri için "Mevlid-i Şerif" programı düzenlendi.

Bursa’da misafir edilen depremzede vatandaşlara yönelik Sinan Durmaz Konferans Salonu’nda program gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftü Yardımcısı Melek Menteşe, deprem sürecinde ortaya konulan dayanışmanın ve birlikte çarpan gönülleri teskin etmenin önemine vurgu yaptı.

Editör: Ammar Esenkal