Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çeşitli illerde misafir edilen depremzede aileleri, il ve ilçe müftülükleri yalnız bırakmıyor.

Bu kapsamda Afyonkarahisar İl Müftülüğü, deprem bölgesinden gelen vatandaşlara yönelik manevi destek hizmetlerini sürdürüyor.

İl Müftü Yardımcıları, vaizler, din hizmetleri uzmanları ve manevi danışmanlardan oluşturulan "Manevi Destek ve Din Hizmetleri Ekibi" tarafından, haftanın her günü otel, konut, hastane ve KYK yurtlarında misafir edilen depremzede vatandaşlara ziyaretler gerçekleştirilerek, çeşitli hediyelerle birlikte ayni ve nakdi yardımlar ulaştırılıyor.

afyon-ziyaret-33

Afyonkarahisar Tınaztepe ve Çiğiltepe KYK Yurtlarında vaiz ve manevi danışmanlar marifetiyle kadın-erkek, çocuk-genç her yaşa yönelik her gün manevi destek hizmetleri devam ederken, bir taraftan da "Kur’an-ı Kerim Dersleri", "Hadis Sohbetleri", "Tefsir Sohbetleri", "Cuma ve Hatim Duası Programları" ile "Etkinliklerle Değerler Eğitimi" gerçekleştiriliyor.

afyon-ziyaret-11

Etkinlikler kapsamında depremzede ailelerle bir araya gelen Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, çocuklara yönelik başlatılan Kur’an kursları ile Ramazan ayında vatandaşların ibadetlerini daha rahat bir ortamda yapabilmelerini sağlamak için oluşturulacak bölümlerin alt yapı çalışmalarını da yerinde inceleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Müftüsü Kazancı'ya ziyaretinde Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu eşlik etti.

Editör: Ömer Ceylan