Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından işgalci İsrail’in zulmü altında zor günler geçiren Filistin halkına destek olmak amacıyla başlatılan "Özgür Filistin’in Yanındayız" yardım kampanyasına destek artarak devam ediyor.

Bu kapsamda il ve ilçe müftülüklerince gönüllülerin destekleriyle açılan kermeslerde vatandaşlar hayırda yarışıyor.

adıyaman-kermes-22

Adıyaman

Adıyaman İl Müftülüğü,  TDV Adıyaman Şubesi Kadın Kolları ve Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü organizesinde Filistin yararına "Hayır Çarşısı" açıldı.

adıyaman-kermes-11

Demokrasi Parkı'nda İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu’nun duasıyla açılışı yapılan çarşıda TDV-KAGEM, Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü Genç TDV gönüllüleri, Kur’an kursu öğreticileri, din görevlilerinin eşleri ve gönüllü kadınların hazırladığı gıdalar ile yöresel ürünler Filistin’e destek için satışa sunuldu.

İl Müftüsü Haliloğlu, "Filistinli kardeşlerimizin yararına hayır çarşısı düzenledik. Buradan elde edilecek gelirler mağdur, mazlum Gazzeli kardeşlerimize gönderilecektir. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak nerede bir yetim, mazlum ve mağdur varsa onlara destek olmaya her daim devam edeceğiz." diye konuştu.

çorum-kermes-11

Çorum

Çorum İl Müftülüğü ve Çorum Diyanet Gençlik Merkezi iş birliğinde Mehmet Zahit Kotku Camii bahçesinde kurulan "Hayır Çarşısı"nda, gönüllülerin hazırladığı yiyecek ve içecekler Filistin halkına destek için satışa sunuldu.

Açılışta Filistin’de şehit olanlar için okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından İl Müftüsü Muharrem Biçer, dünyadaki tüm mazlum ve mağdur müslümanlar için dua etti.

çorum-kermes-22

Açılışın ardından Hayır Çarşısı’nı gezen Müftü Biçer, Kur’an kursu öğreticilerine, Diyanet Gençlik Merkezi görevlilerine, Müftülük personeline ve yardımsever kursiyer kadınlar ile gönüllü gençlere, teşekkür etti.

Yoğun ilginin gözlendiği çarşıdan elde edilen gelir, Filistin’e gönderilmek üzere TDV Çorum Şubesine teslim edilecek.

çorum-kermes-33

Hatay

Altınözü İlçe Müftülüğü ile TDV Altınözü Şubesi tarafından Filistinliler yararına kermes düzenlendi.

hatay-kermes-filistin-11

İl Müftüsü Mevlüt Topçu’nun duasıyla açılışı yapılan kermeste Kur’an kursu öğreticileri, din görevlilerinin eşleri ve gönüllü kadınların hazırladığı gıdalar ile hayırsever esnafın bağışladığı yöresel ürünler satışa sunuldu.

Açılışta konuşan İl Müftüsü Topçu, işgalci İsrail'in Filistin’deki, Gazze'deki insanlık dışı saldırılarını lanetleyerek şunları kaydetti:

"Filistinli kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Dualarımızla ve her türlü desteğimizle onların yanındayız. Kermesimizin amacına uygun olarak Filistinli Kardeşlerimizin yaralarına merhem olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. 3 gün boyunca sürecek olan kermesimize hepinizi davet ediyorum. Yardım kermesimizden elde edilen gelirin tamamını Filistinli kardeşlerimize Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla ulaştırılacaktır."

maraş-kermes-filistin-11

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş İl Müftülüğü Kur'an kursu öğreticileri ile TDV Kahramanmaraş Şubesi Kadın Kollarınca Filistin yararına kermes düzenlendi.

Leyli Zeynep Mahçiçek Kur’an Kursu avlusunda "Filistin’e adımların ulaşmıyorsa verdiklerin ulaşsın" temasıyla düzenlenen kermeste hazırlanan yiyecekler ve çeşitli ürünleri satışa sunuldu.

maraş-kermes-filistin-22

Kermesin açılışında konuşan İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, "Filistin'e yardım kampanyasına destek amacıyla düzenlenen kermese, insanlık adına utanç veren bu zülme sessiz kalmayarak ellerinden gelen gayreti gösteren Kahramanmaraşlı kadınlarımızın duyarlılıkları ve destekleri için teşekkür ediyorum." dedi.

Kermesten elde edilen 200 bin TL Kur'an kursu öğreticileri tarafından TDV Kahramanmaraş Şubesine teslim edildi.

samsun-hayır-çarşısı-filistin-11

Samsun

Samsun İl Müftülüğü ve TDV Samsun Şubesi Kadın ve Gençlik Kolları iş birliğinde işgalci İsrail’in saldırılarından zarar gören Filistinlilere destek olmak amacıyla "Hayır Çarşıları" kurularak camilerde "Dua Programları" düzenlendi.

İlkadım, Atakum, Canik, Tekkeköy ve Çarşamba ilçelerinde yapılan organizasyonlar kapsamında, camilerde kadınlara yönelik dua programları düzenlendi. Ardından ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleşen Hayır Çarşısı açılışlarıyla, işgal altındaki Filistin'e geniş katılımlı destek sağlandı.

samsun-hayır-çarşısı-filistin-22

Programlar hakkında bilgi veren İl Müftüsü Seyfullah Çakır, "İşgal altındaki Filistin'de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalamayız. Her birimiz elimizden geleni yapmalıyız. Bu kapsamda vatandaşlarımızın desteğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi. Çakır, Kur’an kursu öğrencileri, gençlik faaliyetlerine katılan üniversite öğrencileri, minikler ve velilerinin birlikte hareket ederek iyilik halkası oluşturduklarını vurguladı.

İl Müftülüğü ve TDV'nin ortak çalışmasıyla düzenlenen programlarla hem dua etmenin yanı sıra Hayır Çarşılarından elde edilen gelirin Filistin'e ulaştırılacağını belirten Çakır, "Dualarımız Filistinli kardeşlerimizle birlikte olurken, hayır çarşılarından elde ettiğimiz geliri onlara ulaştırmak için çalışıyoruz." diye konuştu.

Diyarbakır

Bağlar İlçe Müftülüğü ve TDV Bağlar Şubesi, Gazzeli müslümanlara destek olmak amacıyla kermes düzenledi.

bağlar-kermes-filistin-11

TDV Bağlar Kadın Kolları gönüllülerinin destekleriyle ve ilçe merkezinde altı farklı noktada "Mazlum ve Mağdur Filistinli Kardeşlerimizin Yanındayız" sloganıyla düzenlenen kermeslerden elde edilen gelirler, Kur'an kursu öğreticileri ve kadın gönüllüler tarafından Filistin'e gönderilmek üzere İlçe Müftüsü ve TDV Bağlar Şubesi Başkanı Mahmut Yıldızbaş'a teslim edildi.

bağlar-kermes-filistin-22

Yıldızbaş, "Filistin'e destek kampanyası kapsamında düzenlenen kermes çalışmasında her yaştan, kesimden ve meslekten vatandaşlarımızın duyarlılığını göstermesi bizleri çok duygulandırdı" diyerek vatandaşların desteklerini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Kermes sürecinde emek veren ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür etti.

diyarbakır-kermes-11

Öte yandan Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi öğrencileri de Bağlar Diyanet Gençlik Merkezi Manevi Danışmanı Abidin Güzel rehberliğinde kermese destek vererek farkındalık oluşturdu.

ısparta-kermes-filistin-11

Isparta

Isparta'da ise Şehit Tevhit Akkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesince düzenlenen kermesten toplanan 87 bin 545 bin Türk Lirasını bir grup öğrenci TDV Isparta Şubesi Başkanı Bayram Şahin’e teslim etti.

ısparta-kermes-filistin-22

Bağışı teslim alan Müftü Şahin, "Bu anlamlı ve duyarlı davranıştan çok etkilendiğini, Şehit Tevhit Akkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin öğretmen ve öğrencilerini tebrik ediyorum. Filistin meselesi tüm Müslümanların ortak davasıdır." dedi.

ısparta-4-6-yaş-destek-11

Diğer yandan Isparta Müftülüğüne bağlı Mehmet Özkan 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, "Özgür Filistin’in Yanındayız" kampanyası kapsamındabiriktirdikleri harçlıklarını Filistin’de saldırılara maruz kalan akranlarına gönderilmek üzere TDV Isparta Şubesine bağışladı.

Filistin için başlatılan yardım seferberliğine miniklerin de katılmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Isparta Müftüsü ve TDV Şubesi Başkanı Bayram Şahin, "Müftülüğümüze bağlı 4-6 yaş Kur’an kursunda eğitim gören minik öğrencilerimizin haçlıklarını Filistin’e gönderilmek üzere bize teslim etmeleri bizleri çok duygulandırdı. Göstermiş oldukları bu hassasiyetten dolayı güzel yavrularımızı, ailelerini ve öğreticilerini tebrik ediyorum." diye konuştu.

gediz-hayır-çarşısı-11

Kütahya/Gediz

Gediz İlçe Müftülüğü ve TDV Gediz Şubesi iş birliği ile düzenlenen hayır çarşısında, Kur’an kursu öğreticileri, din görevlileri ve gönüllülerin hazırladığı yiyecek, içecek, giyecek ve Filistin temalı bardak, anahtarlık, rozetler satışa sunuldu.

Hayır çarşısında, açılış kurdelasının kesimi ve İlçe Müftüsü Sebahattin Turan’ın yapmış dua ile satışa başlandı.

gediz-hayır-çarşısı-22

Hayır çarşısı hakkında açıklama yapan Müftü Turan, "Filistin ve Gazze’de yaşanan acılar yüreğimizi kanatıyor. Müftülüğümüz olarak çeşitli etkinliklerle Filistin’li kardeşlerimize destek oluyoruz. Bugün personelimiz ve gönüllülerin destekleri ile  hayır çarşısını kurarak Filistin’li kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Hayır çarşının kurulmasında emeği geçen hocalarımıza, gönüllülerimize ve yoğun bir katılım ile alışveriş yapan hayırsever Gediz halkına  teşekkür ederiz." dedi.

Editör: Ömer Ceylan