Diyarbakır İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Diyarbakır Şubesi Gençlik Kolları oluşumu için gönüllü gençlerle istişare toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, "Kadın Kollarımız ilimizde hayır yarışında öncü rol oynamaktadır. Şimdi de bu hayır yarışına gençlerimizde dahil oluyor. Gençlik kollarının kurulması ile yepyeni ve taptaze bir enerji ile daha güçlü adımlarla yolumuza devam edeceğiz. İnsan ömrünün en verimli çağı olan gençlik faydalı işlere kanalize edilmediği zaman çok yıkıcı olabilmektedir. Gençler bir toplumun ileri gitmesinde en önemli unsurdur. Bu imanlı gençlerimiz doğru hedefler doğrultusunda çalıştıkları sürece toplum olarak sırtımız yere gelmeyecek." dedi.

İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı ise, "Peygamber efendimize iman eden çekirdek kadronun çoğu siz gençlerden oluşuyordu. Sevgili Peygamberimiz gençlere güvendi ve onlara çok büyük sorumluluklar verdi. Gençlerde onun güvenine layık oldular. Kendilerine verilen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirerek onu mahcup etmediler ve İslam'ın yayılmasında öncülük ettiler." diye konuştu.

Toplantıda Kadın Kolları Üyesi Fatma Karadeniz ile TDV Sorumlusu Bekir İrdem de hazır bulundu.