Yurt içi ve yurt dışında yüzme alanında pek çok başarılar elde eden Edirneli bedensel engelli milli yüzücü Özge Üstün ve annesi, İl Müftülüğünün sponsorluğuyla umreye gidiyor. Ayrıca sporcunun babası da bir hayırseverin  masrafları üstlenmesi neticesinde umreye gönderilecek.

Süreç hakkında konuşan Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, şöyle konuştu:

"3 Aralık Engelliler Günü, engelli kardeşlerimizi, dernek ve diğer engelli STK’ları ziyaret ettik. Ayrıca Engelli Kadın Koordinatörümüz Fatma Akgün ve TDV Kadın Kollarımızın Hüma Hatun Kız Kuran Kursumuzda organize ettiği engelli STK’larla buluşmamız oldu. Kızımızla da bu vesilesiyle tanıştık. Kendisinin başarılarını dinleyince azmi bizi çok etkiledi. Ancak kızımızın bir azmi daha vardı: Umreye gitmek. Görüşmemiz esnasında bize  bu arzusunu iletti. Biz de onu ve ailesini umreye gönderip sevindirmenin yollarını aradık. İşte tam da bu noktada üç tane hocamızın çok büyük bir fedakarlığıyla karşılaştık. Ben bu fedakarlıkların bilinmesini ve örnek olmasını istiyorum. Havsa Kuzucu Köyü Camii İmam Hatibi Özden Perpel, Süloğlu Merkez Camii İmam Hatibi Ertan Uçar ve Demirhanlı Köyü Camii İmam Hatibi Murat Çetin hocalarımız kendi haklarından feragat ederek kızımızı ve annesini umreye göndermek istediklerini bize ilettiler. Hiçbir hayırlı iş yarım ve yardımsız kalmıyor. Ardından bir hayırseverimiz kızımızın babasının masraflarını  karşılayacağını bildirdi. Şimdi onları ailece umreye gönderiyoruz. Bu vesileyle; Hac ve Umre Görevlisi Şahin Bulur’a, fedakar hocalarımıza, hayırseverimize, Engelli Koordinatörümüz Fatma Akgün'e, TDV Kadın Kolları Sorumlusu Gülsüm Gün ve Zehra Başoğlu hanım efendilere teşekkür ederim. Mutluyuz!"

İşlemlerin gerçekleştirilmesinin ardından sporcunun  ve ailesinin umre çantalarını Baba Okulu Semineri dolayısıyla Edirne'de bulunan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt ve İl Müftüsü Hasan Başoğlu teslim etti.

Editör: Ömer Ceylan