Ayasofya-i Kebir Camii Baş İmam Hatibi Mehmet Emin Ay'ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş, İl Müftüsü Abdurrahman Kotan ve emekli müftüler aileleri dinledi.

İftar sonrasında konuşan Müftü Kotan, "Bu gibi etkinliklerde Filistin'i ve Doğu Türkistan'ı anmadan geçmememiz gerek, sizler de biliyorsunuz. Allah zulüm altında olan kardeşlerimize yardım ihsan eylesin, bizleri de bu yardımda ufacık bile olsa payı olan kullarından eylesin inşallah." dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen ise "Özellikle Ramazan-ı Şerif'te orucumuzu açmadan hemen önce ettiğimiz dualarımızda kardeşlerimizi de unutmayalım." diyerek hatırlatmada bulundu. Ardından şehit yakınlarıyla özel bir sohbet gerçekleştirdi. Sohbetten memnuniyetlerini dile getiren Doç. Dr. İşliyen, "Bugün şehitlerimizin aileleriyle bir araya gelerek birlik ve dayanışma duygusunu pekiştirdik. Bu tür etkinliklerin düzenlenmesi, toplumumuzun birlik ve dayanışma ruhunu yansıtıyor. Rabbim, zor zamanlarda şehitlerimizin ailelerine ve tüm Müslüman kardeşlerimize yardım etsin." ifadelerini kaydetti.

Editör: Mehmet Öztürk