Onikişubat Diyanet Gençlik Merkezi Manevi Danışmanı Süreyya Koşar’ın öncülüğünde, ÇEDES projesi kapsamında Şehit Ahmet Gülbahar ve Mehmet Akif İnan Ortaokulu öğrencileri Onikişubat Diyanet Gençlik Merkezi hocaları Sibel Keskin, Fatma Erdemli Doğru, Züleyha Göğebakan, Zehra Karslı ve öğretmenleri eşliğinde İl Müftüsü Abdurrahman Kotan’ı ziyaret etti.

Müftü Kotan, öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı tarihçesi, müftülüklerin hizmet alanları ve öğrencilerin merak ettiği konulardan bahsederek öğrencileri bilgilendirdi.

Müftü Kotan, görevli hocalardan ÇEDES projesi kapsamında yürütülen faaliyetler hakkında bilgi alarak şöyle konuştu:

"ÇEDES projesinin bu denli örnek teşkil ederek büyümesi ve gençlerimize ulaşması, ortak değerlerimize verilen önemi ve görevli hocalarımızın gayreti ile olduğu kadar genç neslimizin değerlerini öğrendikçe sahip çıkmasından dolayı da olduğunu unutmamak gerekiyor. Sizin gibi çevresine duyarlı ve değerlerini koruyan nesillerden Allah razı olsun."

Ziyaret sonunda Müftü Kotan, öğrencilere kitap hediye etti.

Kültür Gezisi olarak gerçekleştirilen ziyaretin ilk durağı olan İl Müftülüğünden sonra öğrenciler görevli öğretmenleri ile birlikte, TDV Kitap Kafe ve Abdülhamid Han Camii'ni de gezdi.

Editör: Ömer Ceylan